Az HTC mára bejelentette legújabb középkategóriás okostelefonját, az HTC U23 Pro-t, amely korábban már számos pletyka és előzetes információ tárgya volt a középkategóriás okostelefonok piacán. Az új modell egy kompetens CPU-val rendelkezik, nagyméretű OLED kijelzővel, 120Hz-es frissítési frekvenciával és egy hátoldali 108 MP-es fő kamerával.

Az okostelefon külsejét polikarbonát ház borítja, amelynek sarkai ívelt kialakításúak, így a telefon fogása kényelmes. A készülék 6,7 hüvelykes OLED kijelzővel rendelkezik, Full HD+ felbontással és 120 Hz-es frissítési frekvenciával, amelyet Corning Gorilla Glass Victus véd. Az előlapon egy 32 MP-es, pont alakú kivágásba helyezett selfie kamera található. Az ujjlenyomat-érzékelő oldalt helyezkedik el, a bekapcsológombba építve.

Hivatalosan is be lett jelentve a HTC U23 Pro: Felkészült Snapdragon processzor, nagyfelbontású kamera és kifinomult kijelző középkategóriában

A hátlapon található egy 108 MP-es főkamera OIS-sal, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű kamera, egy 5 MP-es makró kamera és egy 2 MP-es bokeh szenzor. Az HTC U23 Pro belsejében találjuk a Snapdragon 7 Gen 1 processzort, 8 GB vagy 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel. A készülék microSD kártyafoglalattal rendelkezik, Android 13-at futtat, és még 3,5 mm-es jack csatlakozót is tartalmaz a fejhallgatóknak.

Hivatalosan is be lett jelentve a HTC U23 Pro: Felkészült Snapdragon processzor, nagyfelbontású kamera és kifinomult kijelző középkategóriában

Az HTC U23 Pro előtelepített VIVERSE alkalmazással érkezik, és kompatibilis az XR Elite vegyes valóság headsettel. Az IP67-es védettséggel rendelkezik víz és por ellen, és egy 4600 mAh akkumulátort találunk benne, ami 30W-os vezetékes és 15W-os vezeték nélküli töltést is támogat. A készülék 5G-t, Wi-Fi 6-ot, NFC-t támogat a contactless fizetéshez és USB-C portot tartalmaz.

Az okostelefon két elegáns árnyalatban érhető el, 8 GB RAM/256 GB tárhellyel vagy 12 GB RAM/256 GB tárhellyel. A belépő modell ára kb. 192 000 Ft (510 euró), míg a csúcsmodell kb. 203 000 Ft (540 euró). Jelenleg még nem tudni, hogy a telefon elérhető lesz-e globálisan, eddig csak a taiwani régióban került piacra.