Meta hosszú ideje dolgozik egy olyan platformon, ami komoly konkurenciát jelenthet a Twitter számára. Azt hallottuk, hogy ez az új közösségi háló “decentralizált”, és hasonló lenne az Instagramhoz, csak szövegalapú formában. Nos, úgy tűnik, a hálózat hivatalosan júniusban fog elindulni, és ma egy képernyőfotót találtunk, ami bemutatja a felületét. Lentebb több részletet is megosztunk róla.

Lia Haberman fedezte fel ezt a képet, ami, bár nem túl éles, megmutatja a felhasznált felületet. Minden felhasználónak lesz egy profilképe és rövid üzeneteket posztolhat a saját hírcsatornájába. Visszaküldési lehetőség is van, és a többi felhasználó válaszolhat vagy kedvelhet, mint az Instagram esetében. Látható, hogy fényképeket is hozzá lehet adni, amelyek előnézeti képként jelennek meg a posztokban.

Júniusi debütálást tervez a Meta új, Twitter-kihívó platformja

A projekt “Project 92” (P92) vagy “Barcelona” kódnéven fut, és úgy tűnik, hogy Instagram-fiókkal lehet bejelentkezni. A posztok maximum 500 karakter hosszúságúak lehetnek, és Meta már a kezdetektől fogva moderálási lehetőségeket fog kínálni a tartalomra és az interakciókra nézve. Az alkalmazás még az Instagramról blokkolt fiókok listáját is átviszi, így biztosítva a felhasználói beállítások és preferenciák folytonosságát.

A Bloomberg szerint az alkalmazás június elején debütálhat. A pletykák szerint Meta korlátozott számú befolyásos személynek és tartalomkészítőnek adott hozzáférést az alkalmazáshoz, hogy teszteljék a funkcióit. A cég nem kívánt több információt vagy részletet megosztani az új platformról.

Ha a pletykák igazak, hamarosan megtudunk mindent, amit tudni kell, a hivatalos bevezetéssel együtt.