Az Apple már dolgozik a következő generációs iPhone-on, és nem csak a dizájnt illető változásokon, amelyek akár az előlapi kijelző kivágásának eltűnését is magukban foglalhatják, hanem hardveres fejlesztéseken is. Ezen újítások egyike a hűtési rendszerrel kapcsolatos, ami az iPhone 15 Pro esetében nem teljesített túl jól, hiszen még mindig előfordulnak túlmelegedési problémák, annak ellenére, hogy frissítéseket kaptunk a probléma megoldására.

Most úgy tűnik, hogy az iPhone 16 Pro számára egy grafén hűtőbordát tervez az Apple. Ez a hardveres megoldás segíteni fog a hő elvezetésében és a készülék hűtésében. Az Apple fontolóra vette a jelenlegi, rézből készült hűtőborda cseréjét egy grafén alapú megoldásra a 2024-es generáció számára.

A grafén anyagként kiváló hővezető képességgel rendelkezik a rézhez képest, ami jelentős fejlesztést hozhat a következő iPhone esetében. Az új hűtőborda mellett egy fém akkumulátortartót is terveznek, amely jobb hőelvezetést és hatékonyabb hűtést biztosít.

Ezen felül az új iPhone-hoz kapcsolódóan egy új kapacitív gombot és egy forradalmi kamerát is terveznek, amelyről korábban már írtunk.