A Google, mint az online világ egyik legnagyobb szereplője, nem maradhat ki a technológiai forradalomból, és most úgy tűnik, hogy a YouTube Premium előfizetői hamarosan hozzáférhetnek számos új mesterséges intelligencia alapú funkcióhoz. Ezek közül sok kezdetben béta, azaz kísérleti fázisban érkezik, majd később stabilan integrálódnak.

A YouTube két MI alapú funkciót említett, amelyek hamarosan elérhetőek lesznek a Premium felhasználók számára. Az első, „Conventional AI” névre hallgató eszköz lehetővé teszi, hogy videók nézése közben releváns információkat és ajánlásokat kapjunk. Kérdéseket tehetünk fel, és a chatbot válaszol rájuk. Ezt a funkciót egyelőre korlátozott számú felhasználó teszteli, tehát nem közvetlenül az alkalmazásból aktiválható.

YouTube Premium felhasználók hamarosan kipróbálhatják az új MI funkciókat, beleértve a gyors válaszokat adó chatbotot is

A második funkció automatikusan szegmentálja a komment szekciót témákra. Egy kellemes animáció kíséretében a beszélgetési terület kibővül, ami segíthet a tartalomkészítőknek rendszeresen interaktálni az előfizetőikkel.

A YouTube korábban is bevezetett már MI alapú funkciókat, és úgy tűnik, hogy a Premium felhasználók hamarosan még több kísérleti jellegű lehetőséget próbálhatnak ki. Ezek közé tartozik a tartalom leírásának automatizálása mesterséges intelligenciával, valamint az azonnali fordítás bármilyen ismert nyelvre.

Ezek a funkciók várhatóan néhány éven belül stabil, végleges formában lesznek integrálva.