Bár az iPhone 15 még csak idén érkezik, már cseppentek információk az Apple 2024-re várható csúcsmodelljeiről. Ming-Chi Kuo iparági elemző információi alapján két iPhone 16 Pro modell az újító szenzortechnológiát, azaz az egymásra rakott CIS (CMOS Képszenzor) dizájnt fogja használni.

Ennek előnye, hogy a kamera több fényt képes elkapni, így a képek dinamikája bővül, és sötét körülmények között is jobban teljesít. Az Apple már tervezi ezt az innovatív szenzort használni az iPhone 15 és 15 Plusz 48MP-es széles látószögű kamerájában. A Sony, amely a csúcskategóriás szenzorokat biztosítja, kapacitását jelentősen bővítette, hogy kielégítse az Apple igényeit.

Ez kihívásokat is jelenthet más márkák számára. Kuo szerint a versenytárs, a Will Semi előnyre tehet szert, mivel a Sony csúcsminőségű szenzorai 2024-ben is limitáltan lesznek elérhetők. Emiatt valószínű, hogy a WS több megrendelést kap majd a kínai okostelefon-márkáktól.

Az iPhone 16 bemutatóját 2024 második felére várjuk. A pletykák szerint nagyobb kijelzővel és kijelző alatti Face ID-val érkezhet. Több forrás is alátámasztotta, hogy az új modellekben lesznek olyan újítások, mint a periszkóp kamera.