A OnePlus Pad, a vállalat első táblagépe, néhány hónapja mutatkozott be, és az MWC 2023 technológiai kiállításon láthattuk először működés közben. A készülék már elérhető a vásárlók számára, a kiszállítások pedig folyamatban vannak. JerryRigEverything, a YouTube-on ismert technológiai tesztelő, egy példányhoz jutott, és alaposan teszt alá vette.

A YouTube tesztelőnek rendelkezésére állt a készülék és a hozzá tartozó hivatalos toll. A tollról annyit érdemes tudni, hogy hasonlóságot mutat az Apple Pencil / S-Pen tollakkal, rézből és mágneses tekercsből áll, amely a töltéshez szükséges. Cserélhető hegyekkel rendelkezik, és a táblagép oldalához csatlakoztatható.

Amikor a OnePlus Pad vizsgálatához érkezünk, a teszt azzal kezdődik, hogy JerryRigEverything fém végű eszközzel karcolja a kijelzőt. A kijelző a Mohs-skála szerinti 6-os szinten karcolódik, ami a normális karcolódási szintnek felel meg. A fém ház könnyen megkarcolható, de a készülék jól állja a hajlítási tesztet, és továbbra is működőképes marad.

Az eszköz tartalmazza a MediaTek által gyártott Dimensity 9000 lapkát, 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel. A OnePlus Pad kijelzője 11,61 hüvelykes, 2K felbontású és 120Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. Az akkumulátor kapacitása 9510 mAh, ami elegendő energiaellátást biztosít a hosszú üzemidő érdekében.

Visszatérve a tesztre, a OnePlus Pad bizonyította, hogy képes megbirkózni a JerryRigEverything által elvégzett tartóssági teszttel, és ez ígéretes előjel lehet a jövőbeni vásárlók számára.