Az idei ősszel várhatóan a Google is bejelentéseket fog tenni a prémium szegmensben, készülve a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro modellek szeptember-októberi bemutatására. El kell mondanunk, hogy ezek a telefonok gyakran felbukkannak az online térben, CAD-rajzoktól kezdve a hitelesnek tűnő renderelésekig, amelyek pont ezekre a 3D ábrákra épülnek, amiket az eszközök gyártói kezébe adtak. Ma hardverről érkezett hír!

A Google Pixel 8 megtartja a vezeték nélküli töltési tempót - látszólag a technológiai fejlődés ellenére

A Google Pixel 8 (GKWS6) okostelefon frissen kapta meg a Wireless Power Consortium (WPC) tanúsítványát, amit most már nyilvánosan is közzétettek. Bár azt vártuk, hogy a következő Pixel generáció fejlesztést hoz a vezeték nélküli töltés területén, sajnos ez nem valósult meg, és továbbra is maximum 12W teljesítményen maradunk, éppúgy, mint az előd esetében.

Feltárjuk, hogy az itt használt Qi szabvány a korábbi 1.2.4-es, és nem az újonnan bejelentett Qi2. A Pixel 8-ról tudjuk, hogy 6.2 hüvelykes OLED kijelzője lesz, a Google Tensor G3 lapkát fogja használni, és gyárilag Android 14-et fog futtatni. A készülék vastagsága 8.9 mm, és a dizájnja nem változik sokat a Pixel 7-hez képest, kivéve a kerekített éleket.