Az Apple legújabb lépése a mesterséges intelligencia (MI) terén a fizetős funkciók bevezetése lehet az iPhone-okon, legalábbis a pletykák szerint. Az Apple Intelligence névre keresztelt MI-alapú szolgáltatások az iOS 18 érkezésével válnak elérhetővé, de csak az iPhone 15 Pro és újabb modellek esetében. Mark Gurman, a Bloomberg elemzője szerint az Apple egy “Premium” előfizetési tervet is bevezethet, amely extra MI-funkciókat kínál majd.

A WWDC-n bemutatott új MI-funkciók között szerepel a Genmoji képalkotó eszköz, egy fejlettebb Siri asszisztens és a Rewrite nevű szövegjavító. Az iPad végre kap egy saját számológépet is, amely komplex számításokat is végez. Ezek a funkciók ingyenesen elérhetők lesznek a kompatibilis iPhone-okon, iPad-eken és Mac-eken.

Gurman szerint az Apple új bevételi forrásokat keres, mivel a hardveres innováció egyre nehezebb. Ennek érdekében indíthatják el az “Apple Intelligence+” tervet, amely további MI-funkciókat kínál majd az előfizetőknek. Bár a pontos megjelenési idő nem ismert, az ilyen funkciók bevezetése időigényes lesz, és a felhasználóknak hozzá kell szokniuk az új lehetőségekhez. Samsung is hasonló terveket dédelget a Galaxy MI szolgáltatással, amely Google-alapú MI-funkciókat kínál majd.