Egy héttel a Samsung nagy nyári Unpacked eseménye előtt hivatalos fotók kerültek nyilvánosságra a Galaxy Z Flip6-ról. Evan Blass tipster osztotta meg az új renderelt képeket, amelyek megerősítik a már ismert dizájnt, de új részleteket is bemutatnak.

A képeken a készülék egyenes szélekkel és színes gyűrűkkel ellátott hátsó kamerákkal látható, valamint egy nagyméretű, „dosszié-szerű” külső kijelzővel, amely az elődjéhez hasonlóan alakult. A készülék váza továbbra is „Armour Aluminum” anyagból készül, és IPX8 minősítéssel rendelkezik, amely korlátozott vízállóságot biztosít.

A burkolat alatt a Snapdragon 8 Gen 3 processzor található, egy 4400 mAh akkumulátor, akár 12 GB RAM és 512 GB belső tárhely. A hátlapon egy 50 MP-es fő kamera és egy 12 MP-es ultraszéles kamera kapott helyet. A kamera konfigurációja nem változott az elődhöz képest, de új mesterséges intelligencia alapú funkciók várhatók a Galaxy AI révén.

Az árról egyelőre nincs hivatalos információ, de az előzetes pletykák szerint 1200-1300 euró körül várható Európában. További részletek július 10-én derülnek ki a Galaxy Unpacked eseményen.