Apple megfigyelői szerepet kap az OpenAI igazgatótanácsában egy nemrégiben bejelentett mesterséges intelligencia megállapodás részeként, jelentette a Bloomberg. Phil Schiller, az Apple App Store vezetője és korábbi marketingfőnöke, kerül erre a pozícióra.

Phil Schiller
Phil Schiller

Schiller még nem vett részt egyetlen ülésen sem. Megfigyelőként jelen lehet majd az igazgatótanács ülésein, de nem lesz szavazati joga vagy más olyan hatásköre, amely az igazgatók számára megszokott. Ugyanakkor betekintést nyerhet a vállalat döntéshozatali folyamataiba.

Az Apple bejelentette, hogy az OpenAI chatbotját, a ChatGPT-t integrálják az Apple eszközeire, és új “Apple Intelligence” technológiáját kiterjesztik az alkalmazásaira, beleértve a Siri virtuális asszisztenst is.

Az OpenAI márciusban jelentette be új igazgatók kinevezését az igazgatótanácsába, köztük a vállalat vezérigazgatóját, Sam Altmant, Sue Desmond-Hellmannt, a Bill és Melinda Gates Alapítvány korábbi vezérigazgatóját, Nicole Seligmant, a Sony Entertainment korábbi elnökét, és Fidji Simót, az Instacart vezérigazgatóját.