Miután Elon Musk a Twitter élére állt, több változtatást is bevezetett. Nem minden döntése találkozott osztatlan sikerrrel, de a robotok által terjesztett hamis információk elleni küzdelem még mindig kihívást jelent. Musk most úgy látja, talált rá a megoldásra: elindította a “Not-A-Bot” (Nem-Robot) programot. Az új X-felhasználóktól egy dollárt kér (ez körülbelül 380 forint), hogy hitelesítsék az fiókjukat. De miről is van pontosan szó?

A program még tesztelés alatt áll. Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken már el is indult. Itt az új felhasználóknak nemcsak egy telefonos hitelesítésen kell átesniük, de egy dollárt (kb. 380 forintot) is kell fizetniük a fiókjuk aktiválásáért. Ráadásul minden évben további egy dollárt kell befizetniük annak biztosítására, hogy valódi, nem robot által üzemeltetett fiókot használnak.

Akik belevágnak és kifizetik ezt az összeget, kommentelhetnek, kedvelhetnek és menthetnek bejegyzéseket. Viszont, akik nem szeretnének fizetni, azok csak olvasgathatnak, videókat tekinthetnek meg és követhetnek másokat az X-en.