Az Apple ma mutatta be az új “kedvező árú” Apple Pencil-t, mely USB-C csatlakozással rendelkezik és 79 dollár (kb. 27 000 Ft) áron kerül majd a polcokra. A vállalat szerint az új eszköz ideális jegyzeteléshez, vázlathoz, feljegyzésekhez és naplózáshoz, és ugyanolyan matt bevonattal és lapos dizájnnal rendelkezik, mint az előző modell.

Az Apple bemutatja az új, pénztárcabarát Apple Pencil-t USB-C csatlakozóval

Az új Apple Pencil november elejétől lesz elérhető és minden olyan táblagéppel működik, melyen USB-C port található. A rajzeszköz nagy újítása, hogy tényleges USB-C csatlakozóval töltődik, nem úgy, mint a jelenlegi modellek. Egyszerűen csak le kell húzni a kupakot a port felfedéséhez, majd csatlakoztatni egy kábelt.

Az Apple bemutatja az új, pénztárcabarát Apple Pencil-t USB-C csatlakozóval

Az Apple szerint az új ceruzájuk kínálja azt a fejlett pixel-pontosságot, gyors válaszidőt és dőlés-érzékenységet, amit megszokhattunk, bár úgy tűnik, ezúttal a nyomásérzékenység nem része a csomagnak. Azonban az M2 iPad Pro modellekkel használva a hover funkció támogatott lesz.

Az Apple bemutatja az új, pénztárcabarát Apple Pencil-t USB-C csatlakozóval

Az új Pencil mágnesesen rögzíthető az iPadhez, azonban a mágneses, vezeték nélküli párosítás és töltés csak a második generációs Apple Pencil esetén érhető el.

Pletykák szerint az Apple hamarosan új iPad modelleket is piacra dobhat, mint az új iPad mini, az iPad Air és az 11. generációs iPad, de hivatalos bejelentés még nem érkezett ezekről. Ismerve az Apple-t, aki már többször is egyszerre több termékkel rukkolt elő, lehetséges, hogy hamarosan újabb meglepetésekkel állnak elő.

Visszaatérve a mai bejelentésre, habár az új ceruza 79 dollárért valóban barátságosabb áron kapható, a második generációs Apple Pencil, ami már egy ideje kapható, számos alkalommal 89 dollárért került leárazásra különböző akciók keretében, tehát a különbség árban nem hatalmas…