Néhány érdekes újítással készül az Apple a hamarosan megjelenő Vision Pro virtuális és kiterjesztett valóság szemüveggel kapcsolatban: az eszköz alkalmazásboltjában minden, az iPhone-nal és iPad-del kompatibilis alkalmazás alapértelmezésben megtalálható lesz. A cég egy friss bejelentésben közölte, hogy az új alkalmazásboltot a visionOS fejlesztői bétájával együtt fogják nyilvánosságra hozni az ősszel.

Az Apple Vision Pro alkalmazásboltjában alapértelmezésben elérhetők lesznek az iPhone és iPad alkalmazások

Mind az iPhone, mind az iPad alkalmazások együtt fognak megjelenni a visionOS alkalmazásokkal az új alkalmazásboltban. Az Apple korábban már elmondta, hogy automatikusan importálja az iOS és iPadOS alkalmazásokat az új kevert valóságú operációs rendszerébe, anélkül, hogy további munka szükséges lenne. A fejlesztőknek természetesen még mindig van lehetőségük az alkalmazásaik optimalizálására, ha szükséges.

“Alapértelmezésben az iPad és/vagy iPhone alkalmazásaid automatikusan megjelennek az Apple Vision Pro alkalmazásboltjában” – jegyzi meg az Apple. “Az iPadOS és iOS rendszerekben elérhető legtöbb keretrendszer szintén megtalálható a visionOS-ben, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag az összes iPad és iPhone alkalmazás futtatható visionOS-en változtatás nélkül.”

A fejlesztők számára van lehetőség arra is, hogy egy kifejezetten a Vision Pro-hoz készült alkalmazást hozzanak létre az Apple visionOS szoftverfejlesztői készletével. A cég júliusban kezdte el fogadni a Vision Pro fejlesztői készletek iránti jelentkezéseket, így a fejlesztőknek bőven van idejük kísérletezni az eszközzel a hivatalos megjelenés előtt. Sőt, talán még többet is hallhatunk az Apple terveiről a Vision Pro-val kapcsolatban az iPhone 15 bemutatóján, amit szeptember 12-én tartanak.