A nyár utolsó napja izgalmas csomagot hoz a futártól, a Nothing Phone (2) megérkezett a Mobilissimo tesztasztalára. Ezt a mobiltelefont július 11-én jelentették be világszerte, és most már nálunk is készen áll a különböző tesztekre, amelyek az érintőképernyőt, a hardvert, az akkumulátort és a kameráját érintik. Fehér vagy fekete színben találod meg, már megszokott átlátszó hátlappal, és most frissített LED megvilágítással a hátulján.

Az elkövetkező percekben kibontjuk a dobozból és felfedezzük, mit tartogat számunkra. Egyébként a telefon körülbelül 266 000 Ft-ba kerül itthon, alap konfigurációban 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel.

Mi van a dobozban?

Egy terület, ahol a Nothing javított, a kicsomagolási folyamat, és emlékszem, hogy tavaly a doboz sérült, amikor kihúztuk a nyitófület. Bár a mechanizmus megmaradt, most már a doboz belsejében találunk egy másik, stílusosabb dobozt, amit büszkén tarthatsz meg a könyvtartópolcon vagy a TV-állványod polcain.

A belső bemutatása is tetszik, a telefonnal, tápkábellel (most átlátszó csatlakozófejekkel), SIM-kulccsal (szintén átlátszó) és a használati utasítással együtt. Mi a fekete változatot kaptuk, de megtalálod a fehér modellt is, ha ez a szín jobban tetszik neked.

Dizájn és képernyő

Tavaly már volt lehetőségem tesztelni a Nothing Phone (1)-et, és most a Nothing Phone (2)-vel a kezemben észrevehetem a vizuális különbségeket. Úgy látom, mint egy arculatfrissítést, vizuális javításokkal. A sarkai egy picit lekerekítettebbek, és a méretek is minden szempontból nőttek, beleértve a vastagságot is (8,3 mm-ről 8,6 mm-re), mivel áttérünk egy nagyobb képernyőre és egy nagyobb akkumulátorra.

Nothing Phone (2)

A képernyőben található selfie kamera kivágása is megváltozott, most középen helyezkedik el, és ha szűk sarkokat szerettél volna, a helyzet még nem rózsás, de legalább növekszünk egy 87,2% test-képernyő arányra, az első telefon 85,8%-ról. A képernyő 6,7 hüvelyk (frissítés a 6,55 hüvelykről), FHD+ marad, csak most már egy LTPO panellel dolgozunk, azaz 1-től 120Hz-ig állítható a képernyő frissítési rátája a megjelenített tartalomtól függően.

A hátoldalon további változások történnek, egy gazdagabb LED rendszerrel, amely több világítási zónát érint, de az általános elképzelés ugyanaz marad, az átlátszó hátlappal.

Hardver

Nagy mértékű frissítés történik a telefon belsejében, ahol egy középkategóriás processzorról (Snapdragon 778G+) egy csúcskategóriásra, azaz a Snapdragon 8+ Gen1-re váltunk. Konfigurációkban 8/12 GB RAM és 128/256 vagy 512 GB tárhely közül választhatunk, továbbra is microSD kártyahely nélkül.

Nothing Phone (2)

Legalább is papíron, a hátsó kamera változatlan marad, viszont az előlapi kamera frissül, 16-ról 32 megapixelre. Kapunk sztereó hangszórókat, WiFi 6-ot, Bluetooth 5.3-at, valamint optikai ujjlenyomat-olvasót a képernyő alatt. Sajnos továbbra is egy USB-C 2.0 porttal rendelkezünk, ami nem nyűgöz le adatátviteli sebesség szempontjából.

A jó hír, hogy az akkumulátor 4500 mAh-ról 4700 mAh-ra nő, és most már 45W-os töltéssel tölthető (frissítés a 33W-ról). Továbbra is van 15W-os vezeték nélküli töltés és 5W-os fordított vezeték nélküli töltés.

Első benyomások

Az első benyomásaim alapján a Nothing Phone (2) érettebb telefonnak tűnik az elődjéhez, a Nothing Phone (1)-hez képest, elegánsabb és, ahogy fentebb is említettem, egy üdvözítő arculatfrissítés. Kihasználhatjuk a nagyobb képernyőt és a nagyobb akkumulátort, de messze a legnagyobb fejlesztés az új processzor, amivel egy másik kategóriába lépünk, középkategóriából csúcskategóriába, még ha nem is a legújabb Snapdragon csúcsmodellről van szó.

A Glyph világítási rendszer is módosult, még több világítási zónával, ami kiemeli a Nothing Phone (2)-t, és egyedivé teszi. Jelenleg nincs hasonló a piacon, és ez egy figyelemfelkeltő okostelefon. A közeljövőben kipróbáljuk a Glyph csengőhang-kompozitort is, és természetesen elkezdjük a teszteket!

Nothing Phone (2), frissített árak:

🛒 Amazon Németország
🛒 eMAG
🛒 Alza
⚖️ ÁRÚKERESŐ

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!