A Samsungnak úgy tűnik, hamarosan bejelenti az új zászlóshajó táblagép-sorozatát. Néhány hét ezelőtt a weben megjelentek a Galaxy Tab S9+ valósághű ábrázolásai, amely a dél-koreai cég által készített új felállás közepes variánsa. Most képeink vannak az Ultra változatról, amelyeket frissen tett közzé az OnLeaks (a MySmartPrice-en keresztül). A részleteket alább találja.

Bepillantás a Samsung Galaxy Tab S9 Ultra táblagépbe: 14,6 hüvelykes Super AMOLED kijelző és Snapdragon 8 Gen 2

Első látásra úgy tűnik, hogy a Galaxy Tab S9 Ultra nagyrészt megőrzi elődje kialakítását. Alumíniumból készült házzal rendelkezik, egyenes szélekkel, 14,6 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel és az ékformával. Egy táblagépnek tűnik, amelyet tájkép módban történő használatra terveztek, 4 hangszóróval és USB-C porttal az alján a töltéshez. Hátul két fényképérzékelő található, amelynek elhelyezkedése emlékeztet a Galaxy S23 Ultra zászlóshajóra.

Bepillantás a Samsung Galaxy Tab S9 Ultra táblagépbe: 14,6 hüvelykes Super AMOLED kijelző és Snapdragon 8 Gen 2

A Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 208,6 x 326,4 mm méretű és mindössze 5,5 mm vastag. 737 grammot nyom, tehát egy elég nehéz táblagépről van szó. Néhány napja megjelent a GeekBench-en, ezért ismertek a specifikációkra vonatkozó részletek. 14,6 hüvelykes kijelzője 2960 x 1848 pixel felbontást és növekvő frissítési arányt fog kínálni.

A motorháztető alatt egy csúcskategóriás processzort, a Snapdragon 8 Gen 2-est találjuk, de legalább 8 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet is. A csúcskonfigurációban 16 GB RAM-ot és 256 GB gyors tárhelyet kap.

Bepillantás a Samsung Galaxy Tab S9 Ultra táblagépbe: 14,6 hüvelykes Super AMOLED kijelző és Snapdragon 8 Gen 2

Az új táblagép IP68 tanúsítványt kap víz- és porállóságra, 11.200 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, és a töltést vezetéken keresztül 45W-on fogja végezni. Még nem világos, mikor fog debütálni az új táblagép-sorozat. A Galaxy Tab S8 sorozat 2022. február 9-én érkezett. Ez azt jelenti, hogy az idei évben a Tab S9 sorozat új modellei várhatóak. Lehet, hogy a Galaxy Z Flip 5 és Z Fold 5 összehajtható telefonokkal együtt mutatják be őket június végén.

A Samsung Galaxy Tab S9 Ultra áráról egyelőre nincsenek hivatalos információk. Azonban figyelembe véve a csúcskategóriás specifikációkat és az előző modellek árazását, előreláthatóan a prémium kategóriába fog tartozni. A pontos árakat a hivatalos bejelentésig várnunk kell.