A Samsung egyike azon kevés Android gyártóknak, amely soha nem hagyott fel a táblagépek gyártásával. A vállalat az Apple-lel versenyez ezen a piacon, főként azért, mert az Android táblagépek között nincsenek igazán csúcskategóriás modellek. Az idei évben várható a Galaxy Tab S9 széria bemutatása. Nemrég láttunk renderelt képeket a Tab S9+ modellről, amely most a GeekBench 5 benchmark alkalmazásban is megjelent. Mit tudunk róla?

A Samsung Galaxy Tab S9+ a SM-X818U modellszámmal jelenik meg a GeekBench-en. A listázás szerint a készülék egy Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzort tartalmaz, azonban ez egy tuningolt változata annak, ami azt jelenti, hogy ugyanazt a CPU-t használja, mint a Galaxy S23 Ultra, csak magasabb órajellel. A táblagép 2049 pontot ért el az egy magos teszten és 5492 pontot a több magos teszten. Ez kiváló eredmény egy ilyen eszköz számára.

Samsung Galaxy Tab S9+ a GeekBench 5 teszten - Új generációs processzor és frissített dizájn az Android táblagépek következő generációjában

A tesztelt változatban 12 GB RAM található, és gyárilag Android 13-at futtat. A Galaxy Tab S9+ részletei az OnLeaks népszerű tipster által kerültek nyilvánosságra. Az általa nyújtott renderképek alapján a készülék majdnem azonos dizájnnal rendelkezik, mint elődje, a Galaxy Tab S8+. Az alumínium házas táblagép méretei 285,4 x 185,4 mm, vastagsága pedig mindössze 5,64 mm. A súlya valószínűleg 550-570 gramm között lesz.

Samsung Galaxy Tab S9+ a GeekBench 5 teszten - Új generációs processzor és frissített dizájn az Android táblagépek következő generációjában

A kijelző egy 12,4 hüvelykes AMOLED panel lesz, nagyobb képfrissítési rátával (valószínűleg 120 Hz) és 1752 x 2800 pixeles felbontással. A készülék USB-C 3.2 csatlakozót, körülbelül 10 000 mAh kapacitású akkumulátort és 45W-os gyorstöltést kap. A négy sztereó hangszórót az AKG hangolja, a csomagban pedig egy stylus is található. Az előző modellekkel szemben a Galaxy Tab S9 széria IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik.

A széria bemutatójára valószínűleg az idei nyáron kerül sor. A modellválaszték a Galaxy Tab S9, Tab S9+ és Tab S9 Ultra modelleket foglalja majd magában.