Július közepén arról értesültünk, hogy a Samsung dél-koreai csapata két új táblagépet készít elő a Fan Edition sorozatból, amelyeket Tab S9 FE és Tab S9 FE+ néven ismerünk. Habár az Unpacked eseményen nem kerültek bemutatásra, a szivárgások száma alapján nagy esély van arra, hogy a megjelenés közelebb van, mint azt gondoltuk. Ma már hivatalos megerősítést is kaptunk.

Új táblagépek érkeznek a Samsungtól: Megerősítést kaptunk a Galaxy Tab S9 FE és Tab S9 FE+ modellekről"

A megerősítés közvetlenül a francia Samsung hivatalos oldalán jelent meg, ahol a két táblagép neve egy promóciós oldalon szerepel. Ez alapján elképzelhető, hogy a debütálás a szokásosnál nagyobb hírverés nélkül, pillanatokon belül megtörténhet. Ezt követően láthatjuk majd az Unpacked eseményen bemutatott Tab S9, Tab S9+ és Tab S9 Ultra modellek változatait.

Új táblagépek érkeznek a Samsungtól: Megerősítést kaptunk a Galaxy Tab S9 FE és Tab S9 FE+ modellekről"

A Tab S9 FE+ esetében különösen nagy, 12,4 hüvelykes kijelzőre és Exynos 1380 lapkára számíthatunk. GPS, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, dupla kamera és sztereó hangszórók is lesznek, továbbá az S Pen támogatás is rendelkezésre áll.

Arra számítok, hogy a bevezetés a hónap végén, vagy talán szeptemberben történik majd, az Apple új iPad modelljeinek bemutatója közelében.