A hírek szerint az Apple legerősebb idei telefonja az iPhone 15 Pro Max nevet kapja, és nem az “iPhone 15 Ultra” lesz a megnevezés, állítja egy pénteki Bloomberg-jelentés, Mark Gurman tollából. A telefoncsalád további tagjai az iPhone 15, az iPhone 15 Plus és az iPhone 15 Pro lesznek.

Korábban Gurman maga is beszámolt arról, hogy az Apple fontolgatta az Ultra megnevezést a csúcsmodelljéhez, hasonlóan az Apple Watch Ultra termékcsaládhoz. Az is lehet, hogy jövőre a 6,9 hüvelykes kijelzővel rendelkező iPhone 16 Ultra modell esetében alkalmazzák ezt a nevet. Most azonban úgy tűnik, a Pro Max megnevezés még legalább egy évig fennmarad.

Az iPhone 15 Pro Max modellben kizárólag fejlett telefotó lencse lesz, amely akár 6x optikai zoomra is képes – szemben az iPhone 14 Pro modellek 3x-os korlátjával. A készülék továbbá titán vázat, testreszabható akció gombot, gyorsabb A17 Bionic lapkát, vékonyabb kávákat és Wi-Fi 6E támogatást is kínál majd. Az iPhone 15 Pro Max árazása az Egyesült Államokban állítólag 1,199 dollártól (kb. 410 000 Ft) indul, ami 100 dollárral magasabb, mint az iPhone 14 Pro Maxé volt.

Az Apple a “Wonderlust” esemény keretében fogja leleplezni az iPhone 15 sorozatot, amelyet szeptember 12-én, helyi idő szerint 10 órakor tartanak. Maradjatok velünk, és kövessétek figyelemmel az Apple bejelentéseit, beleértve a Steve Jobs Színházból érkező személyes beszámolókat is.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!