A Samsung Galaxy Note 10 és Note 10+ modellek egy hónappal ezelőtt ünnepelték negyedik születésnapjukat, és mivel ezeket a telefonokat még azelőtt dobták piacra, hogy a Samsung ötéves biztonsági frissítési garanciát vállalt volna, most már lezárult a támogatásuk. A Note 10 széria már megkapta az utolsó frissítéseit, vagy legalábbis nem várhatóak továbbiak.

A Samsung ma reggel levette a Galaxy Note 10 és Note 10+ modelleket a biztonsági frissítési nyomon követéséről. Ez pontosan egy évvel azután történt, hogy a Note 10 sorozatot negyedéves frissítési ütemtervre váltották.

Az Galaxy Note 10 utolsóként megkapott szoftverfrissítése néhány hete látott napvilágot. Mindkét telefon megkapta az 2023 augusztusi biztonsági frissítést, így jelenleg is naprakészek. Bízunk benne, hogy a tulajdonosok nem sokára elhatározzák, hogy ideje egy új telefonra váltani..

Most, hogy a Note 10 már nem kap frissítéseket, a Galaxy Note 20 sorozat az utolsó a Note családban, amely továbbra is rendszeres támogatást élvez. A Note 20 és Note 20 Ultra modellek még további két évig kapnak havi biztonsági frissítéseket. A Note 20 sorozat volt az első, ami része lett a Samsung ötéves biztonsági frissítési vállalásának, bár ezt akkoriban csak az Enterprise Edition telefonokra gondolták. A Galaxy S20 azonban még mindig havi frissítéseket kap, noha már régebben negyedévesre váltották volna, így remény van a Note 20 széria számára is.

Hacsak a Samsung nem hoz egy új Galaxy Note modellt, hivatalosan is csak egy modell marad a sorozatban. Kapcsolódóan, az eredeti Galaxy Z Flip modellet is negyedéves frissítési ütemtervre állították.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!