2024 elején a Huawei újra megerősítette vezető pozícióját a kínai okostelefon piacon, köszönhetően az új Mate 60 sorozatnak és a saját fejlesztésű Kirin 9000S lapkának. Ez a lépés különösen jelentős, tekintve, hogy a vállalat milyen határozott visszatérést mutatott a 2019-es amerikai szankciók után.

Huawei átvette a vezetést az Apple felett Kínában: a Mate 60 sikere a Kirin 9000S támogatásával

A kínai okostelefon piac várhatóan 27%-kal bővül 2023-ban, a Counterpoint kutatása szerint. A negyedik negyedévben 73,9 millió készüléket szállítottak, amelynek keretében a Huawei 47%-os növekedést ért el, ezzel biztosítva helyét a helyi piacon legjobban teljesítő márkák között.

A Mate 60 sorozat bevezetésével a Huawei nem csak hogy visszaszerezte vezető pozícióját a kínai okostelefon piacon, hanem kiemelkedő képességét is bizonyította abban, hogy innovációival megfeleljen a kínai fogyasztók elvárásainak. Az új Kirin 9000S lapka kritikus szerepet játszott ebben a sikerben, amely nem csak technológiai előrelépést jelent, hanem a Huawei kitartásának és alkalmazkodó képességének is bizonyítéka a nehéz időkben.