Kedden este érkezik a régóta várt iPhone 15 bemutató, és számos forrás szerint, többek között a Business Insider által is megerősítve, a készülék az első iPhone lesz 11 éve, ami már nem a régi Lightning kábellel, hanem USB-C kábellel lesz kompatibilis. Mostanra egyre többen fognak rádöbbenni, hogy az új készülékhez új töltőt is kell vásárolniuk.

Több mint egy évtizeden át a Lightning kábel szolgálta az iPhone-ok töltését és adatátvitelét, de most itt az idő a váltásra. Az Európai Unió is nyomást gyakorolt az Apple-re, hogy térjen át az USB-C-re, mely egy egyre inkább elterjedt szabvány. Úgy tűnik, hogy a Lightning kábel lassan a múlté lesz, hiszen az új iPhone 15 már csak USB-C porttal lesz ellátva.

Az újdonság nem csak az iPhone 15-re, hanem az AirPods sorozatra is kiterjed. Az új AirPods Pro modell szintén USB-C porttal lesz ellátva, tehát a régi iPhone töltők már nem lesznek kompatibilisek az új fülhallgatókkal sem.

Az Apple már egy ideje használja az USB-C-t a legújabb MacBook és iPad modellekben. A krumpli azonban ott van az orrunk előtt, hogy az iPhone 15 és 15 Plus modellek valószínűleg USB-C 2.0 porttal lesznek ellátva, míg a drágább Pro Ultra változatok egy erősebb 3.x verziót kapnak.

Most már tehát ne csak egy új iPhone-ra, hanem új töltőkre is számítsatok! Azoknak, akik már használnak más, USB-C-t használó eszközöket, ez nem jelent majd akkora változást, de az Apple hűséges követőinek ez komoly átállást igényelhet.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!