Közel egy hónappal ezelőtt már hallottunk róla, hogy a Samsung tervezi új eszközök bejelentését az év vége előtt. Az újdonságok között szerepel a Galaxy S23 FE okostelefon, a Galaxy SmartTag 2 követő, egy fülhallgató és a megfizethetőbb táblagépek, a Galaxy Tab S9 FE és a Tab S9 FE+. Úgy tűnik, a készülékek bemutatója már a küszöbön áll, hiszen egy európai kereskedő már listára tette a Fan Edition sorozatot.

Az európai kereskedők már listázzák: Samsung Galaxy Tab S9 FE és FE+ árak kerültek elő

Már ismerünk néhány részletet a készülékek dizájnjáról és műszaki adatairól. Az új táblagépek AMOLED kijelzőkkel érkeznek, és belül Exynos 1380 lapkák dolgoznak. A Tab S9 FE 10,9 hüvelykes kijelzővel, míg a Tab S9 FE+ 12,4 hüvelykes panellel büszkélkedhet. Mindkét modell támogatja az S-Pen-t, amit mágnesesen a táblagép hátuljára lehet csatolni, és 45W-os töltést kínálnak.

Samsung Galaxy Tab S9 FE és FE+ árak kerültek elő

Konfigurációjukban 6, 8 vagy 12 GB RAM és 128 vagy 256 GB belső tárhely található. Ezek a változatok dizájnilag hasonlítanak a csúcskategóriás Galaxy Tab S9 és S9+ modellekre, de valamivel szerényebb lapkát kaptak, amely a Galaxy A54 5G okostelefonban is megtalálható.

Ha a kereskedő információi pontosak, a Galaxy Tab S9 FE alapverziója (6 GB RAM + 128 GB tárhely) 549 euróba (kb. 205 000 Ft), míg a Galaxy Tab S9 FE+ 749 euróba (kb. 280 000 Ft) fog kerülni. Léteznek továbbá változatok, amelyek 256 GB tárhellyel és 5G-kapcsolattal is rendelkeznek, és ezek az árak akár 1000 euró (kb. 380 000 Ft) körül is lehetnek.

A Samsung a július végén mutatta be a Galaxy Tab S9 csúcskategóriás táblagép-sorozatot. Az új sorozat középkategóriás modelleket kínál, amelyek megtartják a felső kategóriás modellek dizájnját és néhány funkcióját, de alacsonyabb áron. Még nem tudni, mikor érkeznek meg a dél-koreai vállalat által előkészített új készülékek. Az a pletyka járja, hogy a Samsung egy új Unpacked eseményt szervezhet ebben a hónapban, de erre még nincs hivatalos megerősítés.