Mikor három évvel ezelőtt debütált a HarmonyOS, a Huawei annak sokoldalúságával dicsekedett. A rendszer nem csak okostelefonokon, hanem okos otthoni eszközökben és autókban is képes működni. Mostanra eljutottunk oda, hogy a kínai tech óriás a HarmonyOS-t PC-re is szeretné hozni (OpenHarmony néven), hogy alternatívát kínáljon a Windows 11 számára.

Wang Chenglu bejelentése: A HarmonyOS a Windows 11 gyengeségeit keresi, laptopra és PC-re érkezik 2024-ben
A HarmonyOS a Windows 11 gyengeségeit keresi, laptopra és PC-re érkezik 2024-ben, OpenHarmony néven

A múlt hónapban bemutatásra került a HarmonyOS 4.0 verziója. Most pedig egy kínai fejlesztő sikeresen telepítette a nyílt forráskódú platformot egy HP notebookra. Az eredmények ígéretesek: “a rendszer kiválóan reagált az egér mozgásaira”. És itt jön a csavar: Wang Chenglu, a Huawei egykori vezetője utalást tett arra, hogy a HarmonyOS jövőre PC-n is elérhető lesz.

"Látunk-e jövőre HarmonyOS-alapú PC-t?" A válasza egyszerűen "igen" volt
“Látunk-e jövőre HarmonyOS-alapú PC-t?” A válasza egyszerűen “igen” volt

Wang 1998-ban csatlakozott a Huaweihez és a fogyasztói szoftverekért felelős részleg elnöke volt. Egy nemrégiben tett Weibo posztjához kapcsolódóan valaki feltette ezt a kérdést: “Látunk-e jövőre HarmonyOS-alapú PC-t?” A válasza egyszerűen “igen” volt. A tesztek során egy HP laptopon kipróbálták a HarmonyOS-t, és minden flottul ment. Az egér, az internet és a többi alkatrész is tökéletesen működött vele.

De van egy nagy kérdés: Mi lesz a Huawei és a Microsoft kapcsolatával? Eddig még az amerikai tilalmak ellenére is a Huawei laptopjai Windows-szal futottak. Ha most bejön a HarmonyOS/ OpenHarmony, akkor ez a jó viszony megromolhat. Viszont cserébe a Huawei nem kell, hogy pénzt fizessen a Windowsért, és még a telefonok is jobban össze fognak dolgozni a számítógépekkel.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!