Az Audi nemrégiben osztott meg egy sor fotót új prototípusáról, a Q6 E-tron-ról, amelynek gyártása 2024-ben kezdődik meg. Ez az első modell, amely a márka új PPE (Premium Platform Electric) platformján alapul, amit kifejezetten elektromos autók számára fejlesztettek ki. Bár a külseje egyelőre el van álcázva, a gyártó az autó belső teréből is nyilvánosságra hozott képeket. Különlegesség, hogy az új Q6 E-tron nemcsak a vezetőnek, hanem az első ülésen utazó utasnak is kínál egy-egy kijelzőt, ráadásul MI-alapú hangasszisztens is található benne.

Ergonómia és technológia kéz a kézben: Az Audi Q6 E-tron új generációs elektromos SUV-ja
Ergonómia és technológia kéz a kézben: Az Audi Q6 E-tron új generációs elektromos SUV-ja

Az új modell utasterének nagy része digitális, és egy nagy kijelző húzódik a vezető oldalától a műszerfal közepéig. Az Audi szerint a belső teret kifejezetten az ergonómia maximalizálására tervezték. A központi szórakoztató rendszer 14,5 hüvelykes OLED technológiával rendelkező kijelzőt tartalmaz, míg az Audi virtuális műszerfala 11,9 hüvelykes. Ezek a kijelzők kizárólag a vezető számára elérhetőek.

Audi Q6 E-tron

Ezen túlmenően egy külön 10,9 hüvelykes kijelző is rendelkezésre áll az első utas számára, ahol filmeket is lehet nézni anélkül, hogy ez megzavarná a vezetőt. Az Audi Q6 E-tron opcionálisan kapható valóságbővítő heads-up kijelzővel is. A multimédiás rendszer Androidon alapul.

Audi Q6 E-tron

A belső térben “Interaction Light” nevű ambientális világítási rendszer is helyet kapott. Ennek színétől függően három különböző funkció jelenik meg: az autó állapota, a biztonság és az akkumulátor töltöttségi szintje. Újdonság, hogy a Q6 E-tron egy MI-alapú hangasszisztenssel is rendelkezik. Ez az asszisztens képes megtanulni, hogyan beszél a vezető, és egy avatart is megjelenít a központi kijelzőn. Proaktív javaslatokat, intelligens rutinokat és listákat is tud készíteni.

Audi Q6 E-tron

A központi kijelző mellett vezeték nélküli töltési zóna is található okostelefonokhoz, továbbá két fizikai töltőport is rendelkezésre áll. A hátsó ülések között nincs középső túlélőtáska, így több hely van az utasok számára. A csomagtartó 526 literes, de ha lehajtjuk a hátsó üléseket, a térfogata 1529 literre nő. Az autóban elöl is van egy kis csomagtartó, 65 literes térfogattal.

Az Audi Q6 E-tron belső tere környezetbarát anyagokból készült, mint például mikroszálból, rugalmas kevert szövetből és econilból. Nappa bőr, nyírfafának és alumínium dekorációs elemek is helyet kapnak benne.

Az új elektromos autó hivatalos bemutatójára 2024-ben kerül sor.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!