Júliusban a Xiaomi újabb eszközt dobott piacra, méghozzá a Xiaomi Pad 6 táblagépet. Ez a modell minden bizonnyal leveszi a lábáról a felhasználókat az alumíniumból készült, precízen megmunkált külsejével, a gyors frissítési rátájú kijelzőjével és egy jó teljesítményű Snapdragon laptájával. Ráadásul a Xiaomi Smart Pen toll és a MIUI for Pad interfész támogatása egy egészen új felhasználói élményt kínál. Lássuk a részleteket!

Xiaomi Pad 6

A táblagép 11 hüvelykes IPS LCD kijelzője QHD+ felbontású és 144Hz-es frissítési rátával rendelkezik. Dolby Vision tanúsítvánnyal büszkélkedhet, támogatja az HDR10-et, simmetrikus vékony kerettel és quad-stereo hangszórókkal van ellátva. A táblagép mindössze 6,51 mm vastag és 490 gramm a súlya. A szelfikamera 8 MP-es és Full HD videókat készít, míg a hátoldalon található 13 MP-es szenzor akár 4K felbontásban, 30 FPS-sebességgel képes videózni.

Xiaomi Pad 6

A burkolat alatt az elég jó teljesítményű Qualcomm Snapdragon 870 lapka található, ami 6 GB és 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB UFS 3.1 flash tárhellyel párosul. A Xiaomi Smart Pen toll második generációja és a különleges billentyűzetes tok segít a jegyzetelésben. A táblagép 8840 mAh-s akkumulátora 33W-os vezetékes töltéssel tölthető fel. Az eszköz gyárilag Android 13-mal érkezik, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 és USB-C 3.2 Gen 1 portot is tartalmaz.

Xiaomi Pad 6

Három színben kapható: Gravity Gray, Champagne és Mint Blue. Bár az ára hazțnkban még nem ismert, Európában a javasolt kiskereskedelmi ár 399 euró (kb. 148 000 Ft).