Az utóbbi időben számos gyártó robbant be a táblagépek piacára, köztük a OnePlus is, a magas specifikációival és vonzó kialakításával megjelent Pad modelljével. Friss hírek szerint a cég hamarosan egy új, megfizethetőbb modellt is piacra dob, amit Pad Go néven fognak ismertetni. A bemutató először Indiában történik, de jó esély van rá, hogy Európában is kapható lesz a készülék.

Az új táblagép modellszámok alapján “OPD2304” és “OPD2305” néven került fel a radarra. Egyelőre nem teljesen világos, hogy a két variáns között mobilhálózati kapcsolat és WiFi, vagy inkább RAM és tárhely kapcsán lesznek-e különbségek. Konkrét műszaki adatok még nem ismertek, de pletykák szerint a gép 8000 mAh-s akkumulátorral rendelkezhet és globális szinten az OPPO Pad Air 2 rebrandelt változata lehet.

Az OPPO ugyanis még nem mutatta be hivatalosan ezt a táblagépet Kínában, így az sem tisztázott, hogy milyen specifikációkkal rendelkezik majd. A 2022 májusában bemutatott OPPO Pad Air viszont alumínium házzal, 440 gramm súllyal és 10,36 colos IPS kijelzővel rendelkezett. A lapka itt egy Snapdragon 680 volt, RAM-ból pedig maximum 6 GB állt rendelkezésre, tárhelyből pedig 128 GB.

Az új változatnál valószínűleg egy fejlettebb kijelzőpanel kerül majd beépítésre, talán 90Hz vagy 120Hz frissítési rátával. A lapka egy Snapdragon 7 Gen 1 lehet, és a hangzást quad diffúzorok biztosítják. Ha a hírek beigazolódnak, az OPPO Pad Air 2 hamarosan bemutatkozik Kínában, és nem sokkal utána globális szinten a OnePlus Pad Go kerül bemutatásra.

A készülék olyan versenytársakkal kell megküzdenie, mint a realme Pad 2 vagy a Redmi Pad SE, amelyek szintén kínai márkák termékei.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!