A Xiaomi 13 sorozat legújabb zászlóshajói mostanában érkeztek meg Magyarországra, azonban az év végére várhatóan bemutatják Kínában a Xiaomi 14 készülékcsaládot. És most itt az első konkrét szivárgás a sorozat Pro változatával kapcsolatban. A Digital Chat Station adta ki a hírt a weibo közösségi oldalon, miszerint a csúcsmodell egy új kamerafunkcióval bővül. Alább részletesen bemutatjuk a részleteket.

A híresztelések szerint a Xiaomi 14 Pro modell egy 50 megapixeles periszkópos kamerát kap, ami fejlett zoom funkcióval is rendelkezik. Ez a szenzor korábban csak a kínai cég Ultra modelljei számára volt elérhető. Például a Xiaomi 13 Pro 50X telefotó kamerával rendelkezik, ami 3.2X optikai zoomot biztosít. Ezzel szemben a Xiaomi 13 Ultra periszkópos szenzorral érkezik, amely 5X optikai és akár 120X digitális zoomot is lehetővé tesz.

A Xiaomi 14 Pro modell periszkópos kamerát kap, 50 megapixeles minőségben

Sajnos a tipster további információkat nem osztott meg a Xiaomi 14 sorozatról. A Leica-val kötött partnerkapcsolatnak továbbra is érvényben kell lennie, tehát a mobiltelefonok a német vállalat által kifejlesztett csúcskategóriás optikával érkeznek majd.

Ha konkrétabb információkat szeretnél, nemrégiben a cég tervezési osztályának igazgatója azt állította, hogy a Xiaomi 14 Pro a Xiaomi Mi 11 Ultra emlékezetes kamerás telefonjához hasonló dizájnt kap.

A Xiaomi 13 Pro jelenleg a gyártó legfrissebb zászlóshajója. Lehet, hogy utódja átveszi néhány jellemzőjét, mivel ez rendelkezik egy csúcskategóriás (kerámia) konstrukcióval, fényes, jól kalibrált, nagy kijelzővel, és Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 erős processzorral.

Az elkövetkező hónapokban várhatóan több információ érkezik majd a Xiaomi 14 Pro-ról. Addig is a jelenlegi zászlóshajóval kapcsolatos véleményeket olvashatja a cég weboldalán.