Az Apple úgy döntött, hogy új utakat jár be a gyártás terén, és arra készül, hogy az indiai Tata céggel együttműködve gyártsa le az iPhone 15-öt. Ez a lépés azt jelenti, hogy a világhírű technológiai cég részben elhagyja a kínai termelést, ami az elmúlt évtizedekben alapvető részét képezte a gyártási modelljüknek.

Az iPhone 15 gyártásának áttelepítése Indiába nem csupán a termelési költségek csökkentését jelenti az Apple számára. A vállalat azt is reméli, hogy ezzel hozzájárul a gyártási láncuk diverzifikálásához és növeli a termelés biztonságát.

Az Apple és a Tata együttműködése nem meglepő, tekintve, hogy az indiai cég az egyik legnagyobb és leginnovatívabb vállalat a régióban. A Tata hosszú évek óta a technológiai ipar meghatározó szereplője, és az Apple számára hatalmas lehetőséget jelent a közös munka.

Mivel a termékárakat mindig befolyásolják a gyártási költségek, az Apple döntése valószínűleg hatással lesz az iPhone 15 árára is. A vállalat még nem hozta nyilvánosságra az új készülék várható árát, de a szakértők szerint ez az árversenyben is fontos szerepet fog játszani.

Ez a változás azonban nem csak az Apple számára hozhat előnyöket. A termelés áthelyezése Indiába hatalmas gazdasági fellendülést is hozhat a régióban, ami a helyi munkaerőt és az egész gazdaságot is pozitívan befolyásolhatja.