Az Apple 25-én adta ki legfrissebb operációs rendszereinek új verzióit, és most bemutatjuk, milyen újdonságokat találhattok bennük.

iOS 17.1

iOS 17.1

Az iOS 17 első jelentős frissítését az iOS 17.1 képviseli, melynek köszönhetően az AirDrop most az interneten keresztül is képes adatokat továbbítani. Ha elhagynád a területet, ahol az adatátvitel kezdődött, az sem szakítja meg a folyamatot. De ha nem akarod, hogy mobilneted terhelje az adatátvitel, egyszerűen kikapcsolhatod az “Use Cellular Data” opciót az AirDrop beállításoknál. Új funkcióként beállíthatod, hogy telefonod képernyője 20 másodperc után, vagy soha ne kapcsoljon ki magától. Az Apple Music alkalmazást is frissítették, így egyszerűbben hozzáadhatod kedvenc dalaidat, albumaidat vagy lejátszási listáidat.

A “Connected Cards” egy brit bankkártya-ellenőrzési funkció, mely lehetővé teszi, hogy a Wallet alkalmazással ellenőrizd egyenleged és tranzakcióid a támogatott bankoknál, mint a Barclays vagy a HSBC. Az iOS 17.1 továbbá lehetővé teszi, hogy meghatározott fotóalbumokból válassz képeket a zárolási képernyőhöz, és javít egy olyan hibát, ami a virtuális billentyűzet használatát nehezítette.

watchOS 10.1

watchOS 10.1

A watchOS 10.1 frissítéssel az Apple Watch-ra is elérhetővé válik a NameDrop, mely segítségével egyetlen érintéssel átviheted kapcsolattartási adataidat iPhone-ról az órádra. Új funkcióként kétszeri ujjösszeérintéssel többféle funkció hívható elő, mint például a hívások fogadása vagy az ébresztő elnémítása. A frissítés ezen kívül kijavít néhány hibát is, mint például az időjárás-widgettel kapcsolatos problémákat és az éjszakai képernyőfény problémáit.

iPadOS 17.1

iPadOS 17.1

Az iPadOS 17.1 támogatja az új USB-C-s Apple Pencil-t, és az iPadon is elérhetővé válik az AirDrop mobilnetes adatátvitel, az Apple Music javaslati funkciói és a kedvencek hozzáadása. A frissítés lehetővé teszi egyedi lejátszási listák borítóképeinek létrehozását és a képernyőzárra kerülő fotók egyedi kiválasztását. Az iPadOS 17.1 továbbfejlesztett képernyőmegosztási és billentyűzet-reakcióidővel is rendelkezik, és kompatibilis többek között az iPad Pro 2. generációs változatától, az iPad Air 3. generációjától és az iPad Mini 5. és 6. generációjától kezdve.