Az Amazfit legújabb okosórája, a GTR 4 2022 vége felé debütált, nem sokkal később pedig megérkezett a korlátozott kiadású Amazfit GTR 4 Limited Edition is, mely acél óratokot, korona gombot és javított akkumulátor-élettartamot kínál. Most pedig egy fontos frissítést kapott, a Zepp OS 3.23.3.1-es verzióját, amely a Zepp Coach mesterséges intelligenciát hozza az okosóra tulajdonosainak csuklójára. További részletek a következő bekezdésekben.

Az Amazfit GTR 4 okosóra Zepp Coach mesterséges intelligenciával segít a fittség, táplálkozás és egészség terén

Az új Zepp OS 3.23.3.1 verzió mérete mindössze 35 MB, de ellenére a kis méretnek, jelentős frissítést tartalmaz. A Zepp Coachot a ChatGPT OpenAI stílusában alkotott chatbotként képzelhetjük el. Könnyen hozzáférhető a smartphone alkalmazásból, és információkat nyújt például a VO2 Max-ról, valamint arról, hogyan módosíthatja a felhasználó az edzését a jóléte és egészsége javítása érdekében.

A chatbot képes értelmezni az okosórán tárolt adatokat a fitness-szakaszok alatt és ezek alapján személyre szabott ajánlásokat tesz. Az új frissítés további fejlesztéseket is tartalmaz a fittség terén. Például az edzések automatikus észlelésének funkcióját is javították.

Az Amazfit GTR 4 mostantól 3 percig méri a pulzust az edzések befejezése után, a cég pedig hozzáadta az automatikus edzés befejezése opciót a kívánt célok elérése után. A legfontosabb újítás mégis a Zepp Coach, az a mesterséges intelligencia alapú chatbot, amely tanácsokat ad a fittség, táplálkozás és egészség terén.

Az Amazfit GTR 4 okosóra már kapható Magyarországon, az alza.hu-n pedig körülbelül 83 000 Ft-ért vásárolható meg. Az óra 34 grammot nyom, 1,43 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, és körülbelül két hétig tartó akkumulátor-élettartamot kínál okos mód esetén. 5ATM vízállósági tanúsítvánnyal rendelkezik, képes a lépésszám, a megtett távolság, a alvásciklusok mérésére.

Emellett 10 sportmódot és fejlett fitnesz funkciókat kínál a Zepp alkalmazáson keresztül. A Strava integrációval pedig lehetőség van útvonalak közvetlen importálására a mobilalkalmazásból.