Sokan kutatnak okosórák után, és az idei IFA 2023 is bővelkedik az ilyen típusú újdonságokban. Az Amazfit Balance, egy kifejezetten izgalmas modell, szintén debütált az eseményen. A dizájn ismerős lehet, mivel a márka GTR sorozatának elemét kölcsönöz, de néhány ritkán látott funkciót is magáénak tudhat. A készülék egy beépített MI (Mesterséges Intelligencia) chatbottal rendelkezik, amely tanácsokkal látja el a viselőjét annak fizikai és mentális egészségének javítása érdekében.

Az óra a Sunset Grey és Midnight színvariánsokban kapható, 46mm-es méretben és mindössze 35 gramm tömegben (szíj nélkül). Az anyaga alumínium ötvözet és polimer, amelyet szálakkal erősítettek meg, és 5ATM vízállósággal rendelkezik. A kijelző egy 1,5 hüvelykes átmérőjű AMOLED panel, 480 x 480 pixel felbontással, és temperált üveggel védett.

Amazfit Balance
Amazfit Balance

Az Amazfit Balance számos szenzorral rendelkezik: BioTracker 5.0 a szívritmus méréséhez, alvásfigyeléshez és a légzés minőségének nyomon követéséhez, valamint gyorsulásmérő, giroszkóp és hőmérséklet-szenzor. GPS, Bluetooth 5.0 és Wi-Fi (2,4 GHz) is található benne. NFC funkciót is kínál, így az órát fizetésre is használhatod. Az akkumulátor 14 napig bírja egy töltéssel.

Amazfit Balance

A készülék ZEPP OS 3.0 operációs rendszeren fut, amelyet az Amazfit fejlesztett ki. A Zepp Aura AI Wellness Coach, egy MI alapú asszisztens is helyet kapott benne. Ennek teljes körű használatához azonban egy Aura Premium havi előfizetés szükséges. Az óra testösszetétel-mérési funkcióval is rendelkezik, amelyet már láthattunk néhány Samsung Galaxy modellben is. Az MI chatbot fitness adatokat dolgoz fel és személyre szabott ajánlásokkal segít a mentális és fizikai egészség javításában.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!