A technológia szüntelenül halad előre, az Adobe pedig a friss hírek alapján nem marad le a versenyben. Szem előtt tartva a mesterséges intelligencia (MI) irányába mutató trendeket, a cég bejelentette a Generative Fill, egy olyan innovatív eszközt, amely az Adobe Photoshop-ban tűnik fel. Ez az eszköz megengedi a felhasználóknak, hogy szöveges utasítások segítségével manipulálják képeiket.

A Generative Fill az Adobe saját Firefly rendszerén alapszik, ami képes megváltoztatni egy kép perspektíváját, világítását és stílusát. Ez a szolgáltatás a felhőben fut, és képes új tartalmat generálni a felhasználó által beírt leírás alapján. Ezt az úgynevezett Inpainting technikát már láthattuk működés közben a DALL-E és a Stable Diffusion rendszerekben.

Az Adobe Firefly, ami a Generative Fill alapját képezi, az Adobe saját képszerkesztő rendszere. Ez egy mély tanulási MI modell, ami milliókra vonatkozó adatokkal lett betanítva az Adobe saját képtárából. Az eszköz képes szöveges leírások alapján képeket generálni, és a generált képeket tökéletesen beépíteni a már meglévő tartalomba.

A Generative Fill használata egyszerű. A felhasználók kiválaszthatnak egy területet a képen, amit módosítani szeretnének. Miután kiválasztották a területet, megjelenik egy kontextusfüggő eszköztár, ahol leírhatják, milyen tartalmat szeretnének generáltatni a kiválasztott területre. Az információkat ezután feldolgozzák az Adobe szerverein, majd a generált tartalom visszakerül a Photoshop alkalmazásba.

A Twitteren Julie W Design nevű felhasználó megosztotta, hogy a Generative Fill segítségével néhány másodperc alatt sikerült végrehajtania egy módosítást, ami korábban órákat vett igénybe.

Egy másik példát Ben Geskin biztosít számunkra. A Photoshop forradalma itt van, és remek példája annak, mennyit segíthet az MI, ha fotószerkesztéssel foglalkozol.