A Google egy olyan rendszert dolgoz ki, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtalálják készüléküket akkor is, ha a telefon kikapcsolt állapotban van. A “Find My Device” rendszert Kuba Wojciechowski fedezte fel, és a funkció hasonló az Apple által kínált megoldáshoz.

Az iPhone-ok már rendelkeznek “Find My Device” funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtalálják elveszett vagy ellopott iPhone-jukat, iPad-jüket, Mac-jüket vagy AirTag-jüket, akkor is, ha nincsenek közel Wi-Fi hálózathoz vagy Bluetooth kapcsolathoz, és akkor is, ha kikapcsolva vannak. A Google 2022 decemberében adott előzetes információt a saját verziójáról, amely lehetővé teszi az Android telefonok megtalálását akkor is, ha nincs internetkapcsolat. A “Pixel Power-off Finder” néven emlegetett funkció a Google Pixel telefonokon lesz először elérhető.

Google kikapcsolt telefonokhoz fejleszt "Find My Device" rendszert!

A Google gyakorlatilag egy Android-eszközökből álló hálózatot hoz létre, amely támogatja az UWB technológiát és címkéket is használ, beleértve a saját, “grogu” kódnévvel ellátott címkéjét. A keresőóriás megosztotta a korai Android 14 forráskódját a korai hozzáférési program gyártóival, ahol a “hardware.google.bluetooth.power_off_finder” kifejezést lehet látni.

Amikor a telefon ki van kapcsolva, a Bluetooth chip aktív marad és Finder Network kulcsokat fogad. Elképzelhető, hogy a Google Pixel 8 mutatja be először ezt a technológiát.