A Samsung a héten számos úttörő kijelzőpanel prototípust hozott nyilvánosságra. Ezen innovatív fejlesztések közül kiemelkedik egy olyan panel, amely hajlítható kivitelezésének köszönhetően jelentős mértékben növeli a kijelzőátlót. Továbbá számunkra különösen érdekes információként szolgál, hogy bemutatásra került az első OLED kijelző, mely már rendelkezik integrált ujjlenyomat-olvasóval és pulzusérzékelővel is a panel struktúrájában.

A Samsung olyan telefonkijelzőt hozott létre, ami vérnyomást és pulzust mér

A Samsung Display a bemutatójával igazi újítóként tűnik fel a piacon, bemutatva a Sensor OLED névre hallgató új fejlesztésüket. Ez a rendszer egyszerűbbé teheti a mobiltelefonok és táblagépek kialakítását, mivel integrálja a biometrikus és az egészségmonitorozó elemeket. Ez a kijelzőtípus a jövőben a csúcskategóriás telefonok számára válhat elérhetővé. A Samsung Display a világ első, beépített ujjlenyomat-olvasóval és szívkövető technológiával felszerelt OLED paneljét a 2023-as SID Display Week rendezvényen, Kalifornia, Los Angeles Convention Centerben mutatja be a nagyközönségnek.

A Samsung olyan telefonkijelzőt hozott létre, ami vérnyomást és pulzust mér

A Samsung újító Sensor OLED Panelje fényérzékeny organikus fotodiodát alkalmaz, mely a gyártók számára lehetővé teszi, hogy ne kelljen külön ujjlenyomat-olvasót beépíteniük az OLED panel alá. Ez jelentős költség- és helymegtakarítást eredményez. A fényérzékelő technológia minden egyes pixelbe be van építve a Sensor OLED új paneljében, így a rendszer egyszerre képes több ujj ujjlenyomat- és pulzusinformációját rögzíteni.

Ennek köszönhetően a panel pontosabb biometrikus hitelesítést biztosíthat, és újdonságként még a vérnyomást is képes mérni, amely a mobiltelefonok terén abszolút innovációnak számít. A Sensor OLED minden, a kijelzőre helyezett ujj erekkel kapcsolatos információt képes rögzíteni, ezzel hozzájárulva a pontosabb egészségügyi állapotfelméréshez.