A Motorola új középkategóriás okostelefonja, a Moto Edge 50 Pro, amely már elérhető Indiában, hamarosan Európában is megjelenik. A tervek szerint az európai piacra április közepén kerül bevezetésre, azonban az árazás miatt aggodalmak merültek fel, mivel az európai verzió lényegesen drágább lesz, mint az indiai változat.

Az Indiai ár 41 999 INR, ami körülbelül 465 eurónak felel meg, míg Európában a várható ár 700 euró (kb. 275 000 forint). Ez jelentős, közel 250 eurós különbséget jelent, annak ellenére, hogy a két változat azonos műszaki tulajdonságokkal rendelkezik, beleértve a 12 GB RAM-ot és a 256 GB tárhelyet. Ez felveti a kérdést, hogy mi indokolja az ekkora árkülönbséget.

A Moto Edge 50 Pro egy Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 processzorral felszerelt készülék, 6,7 hüvelykes Full HD+ AMOLED kijelzővel, amely 144Hz-es frissítési rátát kínál. A telefon három hátlapi kamerával (50MP + 10MP + 13MP), valamint egy 50 megapixeles előlapi kamerával büszkélkedhet. Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh, támogatja a 125W-os vezetékes és a 50W-os vezeték nélküli töltést.

A készülék három színben lesz kapható – Black Beauty, Luxe Lavander és Moonlight Pearl -, amelyek Indiában is népszerűek voltak. A magas európai árazás kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a magasabb költség mennyiben befolyásolja majd a termék európai piaci sikerét.