Az Activision nemrég hatalmas lépést tett a játékélmény javítása érdekében, amikor több mint 27 000 fiókot függesztett fel a Call of Duty: Modern Warfare III és a Warzone 2.0 játékokban. A hétvégi akció, amely az ingyenes multiplayer időszakra esett, a csalók és tisztességtelen előnyöket szerző játékosok ellen irányult. Ezzel a kiadó célja az volt, hogy javítsa az online környezet tisztaságát és fair versenyét.

A fiókok felfüggesztésével a csalók számának csökkenését és a játékélmény általános javulását célozták meg. Az akcióhoz a Team RICOCHET nevű biztonsági csapatot vetették be, akik az Activision legfrissebb detektálási technológiáit és biztonsági eszközeit használták. A kiadó további intézkedéseket is ígér a jövőben, amelyek tovább csökkenthetik a csalások és a tisztességtelen játék eseteket.

Ez a húzás különösen fontos lehet a Warzone 2.0 következő, harmadik szezonjának kezdete előtt, amikor újra tömegesen csábíthat be játékosokat az ingyenes hétvége. Az intézkedések hatékonyságát idővel lehet majd értékelni, de az Activision lépése jelzi, hogy komolyan veszik a fair play és a játékosok élményének védelmét.