A Motorola egyedi darabot dobott piacra: az Android-alapú, stylus-t tartalmazó Moto G Stylus 5G (2023) okostelefont. Ez a készülék az elsők között szerepel, mely a Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 lapkát tartalmazza.

A Motorola Moto G Stylus 5G (2023) ritkaságnak számít a Snapdragon 6 Gen 1 lapkájával

Ne képzeljük azonban, hogy a stylus funkciói a Galaxy S23 Ultra stílusát követik, mint például a távirányító szerep, a menüben való navigációs gesztusok vagy a több szintű nyomásérzékenység. Alapvetően középkategóriás telefonról van szó, mely 6,6 hüvelykes, Full HD+ IPS LCD képernyővel és 120 Hz-es frissítési rátával rendelkezik.

A képernyőbe vágott egy 16 megapixeles szelfikamera, míg hátul egy 50 MP-es főkamera található F/1.88 nyílással, plusz egy 8 MP-es ultranagy látószögű kamera, melynek autofókusza is van, így automatikusan képes a makrofelvételre is. A készülék Android 13-at futtat My UX testreszabott felülettel, és a Motorola egy Android-frissítést és hároméves biztonsági frissítést ígér a készülékhez.

A Motorola Moto G Stylus 5G (2023) ritkaságnak számít a Snapdragon 6 Gen 1 lapkájával

A 5000 mAh-s akkumulátor 20W-os töltéssel bír, további tulajdonságai közé tartoznak a sztereó hangszórók és a microSD-kártya foglalat. A Cosmic Black és Rose Champagne színekben elérhető okostelefon 399 dollár (kb. 138 000 Ft) áron kapható a 6 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel rendelkező változatban. Kezdetben csak az USA-ban lesz kapható.