A Volkswagen autógyár jelentős lépést készül tenni a jövő autóiparában azzal, hogy 2024-re új Golf modellt tervez piacra dobni, ami az ikonikus modell fél évszázados évfordulóját ünnepli. Ez az új verzió lesz az utolsó benzinmotoros Golf, mivel a márka 2030-ra teljesen elektromos modellekre áll át. Az új Golf nemcsak korszerűsített motorokkal, hanem modern infotainment rendszerrel és frissített dizájnnal is érkezik.

A Volkswagen nemcsak ebben az új modellben mutatja meg elkötelezettségét az elektromobilitás iránt, hanem ambiciózus célkitűzéseiben is. Európában a márka 80%-os, Észak-Amerikában pedig 55%-os elektromos autó értékesítési arányt tűzött ki maga elé 2030-ig. Ennek részeként a Golf nevet is megőrzik az elektromos autók területén, egy lehetséges elektromos modellt terveznek 2028-ig, valamint az ID.2all koncepcióját, amely a Golf dizájnját idézi, 2026-ra tervezik gyártásba vinni.

Ez a stratégiai lépés jelzi a Volkswagen átalakulását és elkötelezettségét az elektromobilitás felé, miközben tisztelettel adózik a Golf történelmének örökségének. A Golf mindig is fontos szerepet töltött be a márka történetében, és úgy tűnik, hogy a jövőben is kulcsfontosságú szerepet fog játszani, akár elektromos formában is.