A Qualcomm október 24-én mutatta be a Snapdragon 8 Gen3 lapkát, és azóta folyamatosan érkeznek azoknak a csúcskategóriás 2024-es telefonoknak a hírei, amelyek ezt a lapkát fogják tartalmazni. Köztük az OPPO Find X7 Pro is.

Az OPPO Find X7 Pro az új Snapdragon 8 Gen3 lapkával jön!
Az OPPO Find X7 Pro az új Snapdragon 8 Gen3 lapkával jön!

Az első márkák, amelyek bejelentették, hogy telefonjaikban ezt a lapkát használják, a OnePlus, a Redmi, az iQOO, a vivo, valamint nem meglepő módon a Samsung is, amely a Galaxy S24-en biztosan használni fogja. Az OPPO csak annyit erősített meg, hogy a következő Find X telefonok a Qualcomm legújabb lapkájával lesznek felszerelve. Valószínűleg az Find X7 sorozatról van szó, amelyről nemrég néhány információ szivárgott ki. Kérdéses, hogy az OPPO Find X7 és az X7 Pro mindkettőben megtalálható lesz-e ez a lapka, tekintettel arra, hogy az OPPO közel áll a MediaTekhez.

Az OPPO 2023 márciusában mutatta be az Find X6 sorozatot, de ezek a modellek nem jutottak el Európába, valószínűleg azok a pereskedések miatt, amelyek a Nokia-val zajlottak. De visszatérve az Find X7-re, nemrég egy ilyen lehetséges modell tűnt fel a GeekBench-en, egy Dimensity 9300 lapkával és 16 GB RAM-mal. Eközben az OPPO Find X7 Pro-ról kiderült, hogy 100W-os kábelen keresztüli és 50W-os vezeték nélküli töltéssel rendelkező akkumulátort tartalmaz, továbbá egy 2K felbontású ívelt kijelzőt és egy új Hasselblad kamerát is kap.