A Honda azon márkák közé tartozik, amelyek az elmúlt években lenyűgöző autókat alkottak. Ezt a hozzáállást testesíti meg a legújabb Honda Prelude koncepció is. Itt egy olyan elektromos sportmodellről beszélünk, amit a cég vezérigazgatója, Toshihiro Mibe egy különleges sportmodellként (SSM) írt le, mely visszahozza az autóvezetés örömét.

A Honda bemutatja a Prelude koncepciót - a márka első elektromos sportmodellje, a Tesla Roadster versenytársa

A vezérigazgató azt állítja, hogy az autó olyan lelkesedést vált ki, amelyet még soha nem tapasztaltunk, és ami miatt egyszerűen imádni fogjuk az autót. Ez nagy szavak, főleg ha figyelembe vesszük, hogy egy elektromos modellről van szó. Sokan a hagyományos belső égésű motorok és azok hangjáért rajonganak, ami egy elektromos járműnél hiányzik.

A Honda Prelude olyan autóként jelenik meg, amely a Tesla Roadster és a jövendőbeli Supra EV konkurenciájaként készült. Első ránézésre úgy tűnik, mintha az autó a gyártás előtti utolsó szakaszban lenne. Ez arra utalhat, hogy a kereskedelmi bevezetése közelebb van, mint gondolnánk. De ha megnézzük a modern Tesla Roadstert, úgy tűnik, vannak problémák egy ilyen modell gyártásával és magasabb költségekkel.

Érdekességként megemlíthetjük, hogy a Honda Prelude egy sorozat, amely 1978 óta létezik, és a Honda Accordból származik.