A Samsung mindig is a felhasználóira gondolt, és most egy új lehetőséget vezetett be a sürgősségi adatmentésre. Mostantól 30 napig bármennyi adatot tárolhattok ingyen a vállalat felhőszolgáltatásában.

Ingyenes, korlátlan felhőalapú tárolás a Samsungtól egy feltétellel!

Az új szolgáltatás neve “Ideiglenes Felhő-Backup”, és lehetővé teszi a telefonon tárolt adatok 30 napon át történő mentését, egy értesítést küldenek a lejárat előtt 7 nappal. Az ötlet abból származik, hogy ha elromlik a telefonotok vagy szervizbe kell adni, biztonságosan tárolhatjátok az adataitokat, amíg egy új készüléket szereztek vagy megjavíttatjátok a régit.

Ingyenes, korlátlan felhőalapú tárolás a Samsungtól egy feltétellel!
Ingyenes, korlátlan felhőalapú tárolás a Samsungtól egy feltétellel!

Korábban a Samsung minden Samsung-fiókhoz 15 GB ingyenes tárhelyet biztosított. Azonban ez a tárhely korlátozott volt az eredeti források tárolására. Ezzel szemben az “Ideiglenes Felhő-Backup” nem rendelkezik ilyen korlátozással, támogatja a harmadik féltől származó alkalmazásokat, dokumentumokat, videókat, hangokat és képeket is. A lehetőséget a “Általános Kezelés” és a “Karbantartási Mód” menüpont alatt találjátok.

A backup funkció akkor is hasznos, ha vakációra mentek és attól féltek, hogy ellopják a telefonotokat. Ezt akkor is megtehetitek, ha teljes visszaállítást szeretnétek végezni a készüléken, hogy újnak érezze magát, vagy ha ajándékba szeretnétek adni valakinek. Van azonban egy korlátozás: nem menthetők el 100 GB-nál nagyobb egyedi fájlok. Ezen kívül csak Wi-Fi-n keresztül készíthetők biztonsági mentések, és a One UI 6.0-nak telepítve kell lennie a készüléken.

Egyelőre csak a Galaxy S és Z Fold, Flip telefonok élvezhetik ezt a szolgáltatást Dél-Koreában.