A mobiltelefonok világában továbbra is zajlik a fejlődés és a változás. A szokásos formátumokon túllépve a Samsung Display bemutatott egy 10 colos átmérőjű, hajlítható kijelzőt.

a Samsung Display bemutatott egy 10 colos átmérőjű, hajlítható kijelzőt

Az OPPO X 2021 és a többi hajlítható prototípus most már csak emlékek, de a telefonok gyártói nem próbálkoztak tovább ezzel a formátummal. A Samsung azonban kitartóan dolgozik a háttérben, és most bemutatott egy olyan mobilkészülék-kijelzőt, amely túllép a 10 colos átmérőn.

A Samsung bejelentett egy új kijelzőtechnológiát, a Rollable Flexet, amelyet jövőbeni laptopokban és táblagépekben is fel lehet használni. A hivatalos bejelentés szerint a Rollable Flex átmérője 1.9 collról 10.1 collra nő. Képzeljük el, hogy a Galaxy Z Flip 4 Cover kijelzője nagyjából egy 10 colos táblagép méretére nő.

a Samsung Display bemutatott egy 10 colos átmérőjű, hajlítható kijelzőt

A Rollable Flex egy “O” alakú tengely körül hajlik és hajtódik, pergamenként. Ezt a technológiát a Los Angeles-i SID Display Week-en mutatják be ezen a héten. Még nem világos, hogy a Samsung milyen messzire jutott a technológia fejlesztésében, és azt sem tudjuk, mikor lesz elérhető a fogyasztók számára.

A hajlítható kijelzők az utóbbi időben trenddé váltak. A Motorola bemutatta sajátját a MWC 2023 kulisszák mögött, és a Lenovo bemutatott egy ilyen laptopot is. Eközben a Samsung egy új, Flex In & Out nevű hajtogatható technológiát is készít, amelynek kijelzője mind belülre, mind kifelé hajlítható.