Az ASUS április 1-jén egy eddig soha nem látott termékkel lepte meg a játékosokat. Mivel ezt az időpontot választották a bejelentésre, sokan viccnek gondolták. Később azonban hivatalos megerősítést kaptunk arról, hogy a ROG Ally valóban létezik, és a hordozható játékkonzol május 11-én Európában is bemutatkozik. Sokan a Steam Deck-hez hasonlítják a készüléket, de mivel az ASUS gyártja, a játékosok prémium árat vártak az Allyért. Ennek ellenére a konzolról kiszivárgó információk alapján vonzó és ígéretes árral kerülhet a piacra. További részletek alább.

Két forrás is megerősíti az árat a konzol csúcsmodelljére, amely AMD Z1 Extreme processzorral rendelkezik. Egyikük a SnoopyTech tipster, aki szerint az ASUS Ally 699 dollárba kerül, és 16 GB LPDDR5 RAM, AMD Radeon Navi3 grafikus processzor, 512 GB SSD és Dolby Atmos Surround akusztika tartozik hozzá.

Elfogadható áron lesz elérhető az ASUS ROG Ally, az új hordozható játékkonzol május 11-től jelentkezik az Európai polcokon

Érdekesség, hogy a tipster szerint a konzol képes lesz Windows és Android játékok futtatására is. Lehetséges, hogy Androidot is lehet telepíteni rá, vagy akár két előre telepített operációs rendszerrel is rendelkezhet, dual-boot módban. Ez csak egy feltételezés, de érdemes óvatosan kezelni az ilyen pletykákat.

Elfogadható áron lesz elérhető az ASUS ROG Ally, az új hordozható játékkonzol május 11-től jelentkezik az Európai polcokon

Egy amerikai kiskereskedő, a Best-buy weboldalán is megerősítést találunk a 699 dolláros árra a konzol csúcsváltozatára (ez kb. 237 000 Ft). Ha a hír igaz, az alapmodell 450-500 dollár körüli vonzó áron kerülhet a piacra (kb. 160 000 Ft). Összehasonlításképpen, a Steam Deck csúcsmodellje 649 dollárért kapható az Egyesült Államokban. Ez azt jelenti, hogy az Ally mindössze 50 dollárral drágább, mint a Steam konzolja.

A ROG Ally 608 grammot nyom, 7 colos képernyővel rendelkezik, 120Hz-es képfrissítési rátával és Full HD felbontással. A mérete 279,9 x 110,9 x 21 mm, a képernyőt pedig Corning Gorilla DXC védi. 65W-os gyorstöltést is támogat, 30 perc alatt 0-ról 50%-ra tölthető.

Május 11-én több információt is megtudhatunk az új ASUS ROG Ally konzolról, amikor is Európában is bemutatkozik a készülék.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!