A Samsung augusztusban, vagy akár korábban is bemutathatja új hajlítható készülékeit, a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 modelleket. Az elmúlt napokban már több információ is felbukkant róluk az interneten, és most újabb részletek derültek ki a 3C tanúsítványok alapján, amelyek a készülékek töltőképességeiről árulkodnak.

A TechGoing publikáció fedezte fel a listát a 3C tanúsítványok oldalán, amelyen a SM-9460 és SM-7310 modellek, vagyis a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 szerepelnek. Mindkét készülék az EP-TA800 töltővel van összekapcsolva, ami azt jelenti, hogy a telefonok 25W-os vezetékes “gyorstöltést” támogatnak.

A Samsung Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 készülékek 25W-os töltést kapnak a 3C tanúsítvány szerint

Az első Galaxy Fold 15W-os töltéssel rendelkezett, míg a 2020-ban megjelent Galaxy Z Fold 2 már 25W-os töltést kapott. Azóta a legtöbb Samsung okostelefon szintén 25W-os töltéssel rendelkezik. A jó hír, hogy ha frissíteni szeretnéd jelenlegi készülékedet, nem kell új töltőt vásárolnod.

Azonban a kínai gyártók már piacra dobtak hajlítható telefonokat, amelyek gyorsabb töltést kínálnak, mint a Samsung készülékei. Ilyen például az OPPO Find N2 Flip, amely a Galaxy Z Flip 5 fő riválisa lehet. Az 4300 mAh-s akkumulátorral rendelkező készülék 44W-os vezetékes töltést támogat.

A Vivo X Fold 2 szintén komoly ellenfél lehet a Galaxy Z Fold 5 számára. A 4800 mAh-s akkumulátorral felszerelt telefon 120W-os vezetékes töltést és 50W-os vezeték nélküli töltést is támogat. A Samsung nyáron mutatja be új hajlítható készülékeit, amelyek Snapdragon 8 Gen 2 processzorral, a Galaxy S23 ihlette kameramodullal és magas minőségű AMOLED kijelzővel érkeznek majd.