Sokan várták a Samsung Galaxy S22 FE bemutatását, de a vállalat ezt átugorva most az új Galaxy S23 FE-t kínálja fel, amely szeptemberben kerül piacra. Az újdonságok között szerepel a hatalmas, 50 megapixeles hátlapi kamera, optikai képstabilizátorral. Nézzük, hogy mi másra számíthatunk még!

A S23 FE szívét egy Exynos 2200 lapka adja, legalábbis bizonyos régiókban. Más területeken viszont a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 lapkával lesz felszerelve. De nem csak a lapka az, ami figyelemre méltó: az eszköz 6,4 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X kijelzővel rendelkezik, Full HD+ felbontással és 120 Hz-es frissítési rátával.

A szelfikészítéshez egy 10 MP-s kamera áll rendelkezésre, valamint egy 8 MP-s ultraszéles látószögű és egy 12 MP-s telefotó kamera is helyet kapott a készüléken, utóbbi 3X-os optikai zoommal. Az operációs rendszer pedig az Android 13 lesz, One UI 5.1 felhasználói felülettel.

Az energiaellátásról egy 4500 mAh-s akkumulátor gondoskodik, 25W töltési lehetőséggel. A gyártó négy évig biztosít Android frissítéseket, és az eszköz vezeték nélküli töltési képességgel is rendelkezik. A készülék IP tanúsítvánnyal is büszkélkedhet. Az egyik indiai tippelő szerint akár 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel is elérhető lesz.

Árakról beszélve, várhatóan legalább 700 euróba fog kerülni a készülék, ami körülbelül 262 000 forint.