A Samsung az utóbbi időben számos okostelefont dobott piacra. Márciusban érkeztek a középkategóriás Galaxy A14, A34 és A54 5G modellek. Nemrég pedig megérkezett a Galaxy A24, a dél-koreai vállalat portfóliójának egyik legmegfizethetőbb modellje. Ma jó hírt kapunk ezzel a készülékkel kapcsolatban: úgy tűnik, hogy a telefon széles körű szoftvertámogatást kap, egészen négy fő Android frissítésig. A részleteket lentebb olvashatják.

A Samsung Galaxy A24 figyelemre méltó támogatása; Négy fő Android frissítés az egyik legkedvezőbb árú telefonon!

Általában az olcsóbb okostelefonok nem részesülnek hosszú távú szoftvertámogatásban. Tegnap írtunk egy cikket a Xiaomi-ról, amely leállította a szoftverfrissítéseket és a biztonsági frissítéseket is a viszonylag újonnan piacra dobott készülékekre. Ezzel szemben a Samsung úgy döntött, hogy kiterjeszti a támogatást a Galaxy A24-re, az idei év egyik legmegfizethetőbb telefonjára.

A Samsung Galaxy A24 figyelemre méltó támogatása; Négy fő Android frissítés az egyik legkedvezőbb árú telefonon!

A Samsung Galaxy A24 az Android 13-mal és a One UI 5.1 felülettel érkezik, és 3-4 év múlva már az Android 17-et fogja futtatni, akárcsak a Galaxy A34 és A54 modellek. A Galaxy A24 ugyanúgy 5 évig kap majd biztonsági frissítéseket.

A Galaxy A04 / A04s és a Galaxy A14 lesznek az egyetlen telefonok a portfólióban, amelyek 2 fő frissítést és 3 évnyi biztonsági frissítést kapnak. Azonban még ezeknél a modelleknél sem kell kétségbe esni a szoftvertámogatást illetően, hiszen elegendő frissítést biztosítanak. Például a Galaxy A14 5G nemrég kapott egy tesztet tőlünk. Jelenleg az Android 13-at futtatja, később pedig megkapja az Android 15-öt, és még egy évig biztonsági frissítéseket kap.

Visszatérve a Galaxy A24-re, ez a cég portfóliójának legolcsóbb Super AMOLED kijelzős készüléke, 6,5 hüvelykes képátlójú. 90Hz-es képfrissítési rátával, 13 MP-es előlapi kamerával rendelkezik, és MediaTek Helio G99 processzorral érkezik. Hamarosan elérhető lesz 200-250 eurós áron (kb. 75 000 – 94 000 Ft), 6 vagy 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel rendelkező konfigurációkban.

A telefon 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely 25W-os vezetékes töltést támogat. Rendelkezik audio jackkel, microSD foglalattal és hátul 50 MP-es OIS képességű kamerával. Még nem érhető el Magyarországon, de hamarosan megérkezhet, mint a Galaxy A23 modell utódja, amely helyi szinten 4G és 5G változatban kapható.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!