Az elmúlt hónapokban több információ is kiszivárgott egy új Sony játékkonzolról. A PlayStation 5 még mindig népszerű, bár a kezdeti raktárkészletekkel akadtak gondok. Azóta már rendeződött a helyzet, és egy konzolt 225 000 Ft-ért lehet megvásárolni, ajándék játékkal együtt. A konzol 2020-ban jelent meg, és sokan már újításra vágynak. Egy közelmúltban felfedezett szabadalom alapján úgy tűnik, hogy egy PS5 Slim vagy PS5 Pro modell debütálására készülnek.

A szabadalmat a Sony Interactive Entertainment 2020-ban jegyeztette be, de csak most fedezte fel a Segment Next hírportál. Egy hordozható optikai meghajtót ír le, amelyet egy konzolhoz lehet csatlakoztatni, és fizikai formátumú játékok támogatására szolgálna.

Az új PlayStation 5 modell titkai: PS5 Pro vagy PS5 Slim lesz az újdonság?

Még nem egyértelmű, hogy PS5 Slimről vagy PS5 Próról van-e szó, de az ilyen típusú kiegészítőre szükség lenne, ha a vállalat új konzoljainak méretét csökkenteni szeretné. Az egyik pletyka szerint a Sony szeptemberi debütálásra készül, és egy új PS5 D-Chassis modellt mutatna be, amelyhez opcionálisan csatlakoztatható az optikai meghajtó.

Személy szerint úgy gondolom, hogy egy PS5 Slimről lehet szó, mivel nehéz lenne egy kis méretű, ugyanakkor nagy teljesítményű konzolt létrehozni. Azonban nem zárható ki egy méretében a jelenlegi változathoz hasonló PS5 Pro sem, ami több helyet biztosítana az alkatrészeknek és jobb hűtést eredményezne.

Most már csak az a kérdés, hogy a Sony mit hoz majd nyilvánosságra ősszel. Vannak olyan pletykák is, amelyek egy PSP / PS Vita stílusú hordozható konzolról szólnak, és úgy gondolom, hogy a japán cég rajongói inkább erre várnak.