A Xiaomi folyamatosan bővíti a Redmi Note 12 sorozatát, ahol már megtalálhatóak a Note 12, 12 Pro és 12S modellek. A legújabb hozzáadás a Redmi Note 12T Pro, melynek bejelentése nemrégiben történt meg. A készülék kiemelkedően erős processzorral és kiválóan alkalmas játékokra optimalizált képernyővel büszkélkedhet.

A Redmi Note 12T Pro a játékosok számára készült MediaTek Dimensity 8200 Ultra processzorral és 144 Hz-es képernyővel

A Redmi Note 12T Pro bemutatóján elhangzott, hogy a készülék elsődlegesen a kínai piacon debütál, és jelenleg nem áll rendelkezésre információ arra vonatkozóan, hogy Európában is megjelenik-e. A telefon szívében egy MediaTek Dimensity 8200 Ultra processzor dolgozik, melyet kifejezetten a teljesítményigényes alkalmazások és játékok futtatására terveztek. A kijelző egyik fő attrakciója a gyors, akár 144 Hz-es képfrissítési sebesség, ami különösen a játékosok számára jelenthet előnyt. További érdekesség, hogy a készülék globális változatát Redmi K60i néven tervezik piacra dobni. A képfrissítési sebesség 7 különböző lépcsőben állítható, a felhasználó igényei szerint.

A Redmi Note 12T Pro a játékosok számára készült MediaTek Dimensity 8200 Ultra processzorral és 144 Hz-es képernyővel

A Redmi Note 12T Pro kijelzője DC Dimming technológiát is támogat, amely a képernyő fényerősségének finom szabályozását teszi lehetővé. A kijelző továbbá elnyerte a DisplayMate A+ minősítését, ami a panel kiváló képminőségére utal. A teljesítményt tekintve a telefon a Genshin Impact című játékban átlagosan 58,3 FPS sebességet ért el, míg az Honor Kings játékban már 119,4 FPS-t produkált. A készülékben található akár 12 GB LPDDR5 típusú memória és akár 512 GB UFS 3.1 belső tárhely, amely sokoldalú felhasználást tesz lehetővé. Az 5080 mAh kapacitású akkumulátor a 67W-os gyorstöltést támogatja, ezáltal a telefon gyorsan visszatölthető.

A Redmi Note 12T Pro a játékosok számára készült MediaTek Dimensity 8200 Ultra processzorral és 144 Hz-es képernyővel

A telefon fényképezőgépének fő szenzora 64 megapixeles, mellette található egy 8 megapixeles ultrawide lencse és egy 2 megapixeles makró kamera, amelyek sokoldalú fotózási lehetőségeket kínálnak. Az ujjlenyomat-olvasó az oldalsó gombba integrálva került elhelyezésre, ami a használat kényelmét szolgálja. A készülék Android 13-at futtat, a Xiaomi saját felhasználói felületével, a MIUI 14-gyel karöltve. A telefon várható ára mintegy 500 euró, ami a jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 188 ezer forintot jelent.