Az első okosóra a Google palettájáról tavaly debütált. 2023-ban a Pixel Watch 2 formájában várunk egy utódot. A 9To5Google információi szerint az új modell javított üzemidőt kínál, és a vállalat lemond az első generációban jelenlévő Exynos lapkáról. Ehelyett a nagy G. a Qualcomm új generációs processzorát választhatja, és az óra a Wear OS 4 rendszerrel fut majd. További részleteket lentebb talál.

A Google Pixel Watch 2 javított üzemidőt, hatékony Snapdragon lapkát és a Wear OS 4 rendszert hozhat

A Qualcomm bemutatta a Snapdragon W5+ Gen1-t, amely egy 4nm-es litográfiás eljárással készült lapka, kifejezetten a hordható eszközökre szabva. Ez a lapka kerülhet a Pixel Watch 2 alá. Az Exynos 9110 lapkával összehasonlítva, amely a Pixel Watchban található, ez a processzor energiatakarékosabbnak kellene lennie. A Google Wear OS 4-es optimalizációival együtt az új okosóra javított üzemidőt nyújthat a cég kínálatában.

A Google Pixel Watch 2 javított üzemidőt, hatékony Snapdragon lapkát és a Wear OS 4 rendszert hozhat

Sok felhasználó panaszkodik a jelenlegi Wear OS-al rendelkező okosórák üzemidejéről. Mind az aktuális Pixel Watch generáció, mind a Galaxy Watch 5 sorozat órái csak körülbelül egy napos üzemidőt biztosítanak, értesítésekkel, hívásokkal és GPS-szel, de az AOD módot kikapcsolva.

Emlékeztetőül, a Google már bemutatta a Wear OS 4 rendszert a 2023-as I/O eseményen. Ez az operációs rendszer 3 évvel az előző változat, a Wear OS 3 megjelenése után jött.

A Google elárulta, hogy nagy változás történik az óra-számlapok terén, amelyek mostantól XML formátumban támogatottak. A vállalat együttműködött a Samsunggal ennek a formátumnak az optimalizálásában, ami megkönnyíti az óra-számlapok létrehozását a fejlesztők számára. Ez az új formátum megszünteti a végrehajtható kódot, jelentősen csökkentve az energiakonsumpciót.

Előjön egy mentési funkció is, amely lehetővé teszi az adatok mentését és visszaállítását egy másik okosórára. Sokan várják ezt a funkciót, főleg, mivel az Apple watchOS rendszere már beépítette ezt a funkciót.

Bár a Pixel Watch 2 még nincs hivatalosan bejelentett megjelenési dátummal, spekulációk szerint lehetséges, hogy a Pixel 8 okostelefon-sorozattal együtt kerül bemutatásra az idén ősszel.