A 2022-es év utolsó hónapjaiban a Honor bemutatta legújabb hajtogatható okostelefonját, a Honor Magic VS modellt. Ez a különleges készülék először a MWC 2023 rendezvényen bukkant fel, majd egy hónappal később Magyarországon is bemutatásra került. Viszont a cég nem árult el semmit a készülék kereskedelmi debütálásáról. Ma megtudtuk azonban, hogy a modell utódja, a Honor Magic V2 már sikeresen átment a Kínai MIIT hitelesítési eljárásán.

A Honor Magic V2 hajtogatós telefon két lapkával jelenik meg a piacon
Honor Magic VS

A készülék a VER-AN10 szériaszám alatt szerepel a listákban, és a jelenlegi információk szerint két különböző változatban kerül majd a boltok polcaira, mindkettő eltérő lapkával. Az egyik modell a Snapdragon 8 Gen2, a másik pedig, amely egyfajta könnyített változatnak tekinthető, a Snapdragon 8+ Gen1 lapkával lesz felszerelve.

A Honor Magic V2 új hajtogatós telefonja hitelesítésre került már Kínában és két változatban várható, eltérő lapkákkal

Az új hajtogatós telefon várhatóan a nyári hónapokban, pontosabban júliusban kerülhet a nagyközönség elé. A dizájn terén a Huawei Mate X3 hasonló stílusára számíthatunk, de a Honor Magic V2 könnyebb és vékonyabb lesz. Az összehajtott Mate X3 súlya 240 gramm, vastagsága pedig 11,8 mm. Ha a Honor Magic V2 súlyát 200 gramm alá, vastagságát pedig 10 mm alá sikerül csökkenteni, az ideális lenne.

Huawei Mate X3
Huawei Mate X3

Ezen túlmenően a Honor Magic V2 számos további jellemzővel is rendelkezik: 5000 mAh-s dual-cell akkumulátorral, egyedi 2K LTPO kijelzővel és 66W-os vezetékes, valamint 50W-os vezeték nélküli töltési lehetőséggel.